Magnetrans® duo-aktiv
ЗА ПОСТЕПЕН ЕФЕКТ И ДОЛГОТРАЈНА ПРИМЕНА

Magnetrans® duo-aktiv 400 mg – Магнетранс дуо-актив, гранули за директна примена со моментално и постепено ослободување на магнезиум. Додаток на исхрана со магнезиум. Посебно погоден за примена кај дијабетичари.

За брз ефект, веќе во првите 15 минути од употребата.
Пријатен вкус на портокал и мента со 400 mg магнезиум во една кесичка.
Магнезиум:

 • придонесува за нормално функционирање на мускулите и нервниот систем,

 • придонесува за нормален енергетски метаболизам,

 • ги намалува исцрпеноста и заморот,

 • брзо ја намалува болката, при акутен напад на главоболка.
 • Magnetrans® duo-aktiv 400 mg , гранулите за директна примена содржат:

 • 100 mg магнезиум од магнезиум- цитрат од кој брзо се ослободува

 • 300 mg магнезиум од магнезиум- оксид, од кој минерал постепено се ослободува.
 • DUO AKTIV – 2 ФАЗИ:

      Фаза на моментално ослободување

      Фаза на постепено ослободување
  Состав: Магнезиум хидроген цитрат, средство за полнење сорбитол, магнезиум оксид, арома, средство против згрутчување - магнезиумови соли на масните киселини, засладувач сукралоза. Додатоците на исхрана не се замена за урамнотежена, разновидна исхрана и здрав начин на живот.
  ПРЕПОРАКИ ЗА ПРИМЕНА:
  Возрасни и адолесценти постари од 14 години: Еднаш дневно да се земе содржината од една ќесичка без течности. Гранулите се истураат директно на јазик, имаат пријатен вкус и брзо се раствораат. Количината од една ќесичка може да се подели во две дози дневно. Препорачаната дневна доза не смее да биде пречекорена.

  Напомени: Во случај на прекумерна употреба, магнезиум може да има лаксативно дејство. Во случај на земање на лаксативи или лекови против горуштица/кисело подригнување, кои исто така содржат магнезиум, да не се зема Magnetrans ® duo-aktiv 400 mg гранули за директна примена. Лицата со ослабена функција на бубрезите треба пред употреба да се посоветуваат со својот лекар.

  Начин на чување: Да се чува надвор од дофат на деца! Да се чува затворено, на ладно (+4°С до +25°С) и суво место.

  Пакување: 20 ќесички
  Најчесто поставувани прашања
  Погледнете ги најчесто поставуваните прашања и одговори за Magnetransu®.